Майнинг — какво е това?

Майнинг – това е генерирането на крипто-валута.

Електронната крипто-валутна система предоставя само една възможност за допълнителни емисии: това е генерирането на валута от компютърната мощ на компютърните потребители. С други думи, всеки може да използва своя компютър, за да генерира (за себе си) някаква необходима крипто валута.

Обаче нещата не са толкова прости. Всъщност, да се генерира крипто-валута на стационарен процесор е възможно, но доста скъпо. Разходите за ток ще бъдат по-големи от печалбата в процеса на добиване.

Ето защо най-бързата част от компютъра, видеокартата, се използва за добив. Но видео картите също са различни. Не всяка е подходяща за майнинг. Някои видеокарти нямат достатъчно мощен графичен процесор. Има твърде много консумация на електроенергия. Освен това можете да свържете няколко видеокарти към една дънна платка и в този случай изчислителната мощност на системата ще се увеличи няколко пъти.

За по-лесна употреба, всички компоненти се сглобяват в специални корпусии, в които има дънна платка, твърд диск, захранващи устройства и, разбира се, самите видеокарти. Броят на видеокартите може да бъде различен – от три до осем. Това оборудване носи името „ферма за добив“. В нашите ферми инсталираме шест видеокарти, които се захранват от две захранвания по 750 вата. Според нас това е най-правилното съотношение. По този начин се постига необходимия енергиен резерв и захранването не се прегрява.

По този начин, с помощта на нашите ферми, е възможно да се генерират крипто-валути с много висока ефективност. Можете да видите цифрите за възвращаемостта и нивото на дохода в раздела „Нашите продукти“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *